Een terechte vraag, want de reacties over Disneyland in Shanghai zijn wisselend en de entree is gewoon echt pittig voor Aziatische begrippen met een prijs van ongeveer € 50,- voor een volwassene en iets minder dan € 40,- voor een kind.

Disneyland Shanghai bestaat uit één attractiepark, Disneytown (een uitgaansgebied) en een wandelpark (Wishing Star Park). In totaal zijn er twee resort hotels dus daarnaar kijkend is het qua grootte niet vergelijkbaar met Disneyland Parijs. Shanghai Disneyland heeft wel het grootste kasteel van alle Disneyparken! Er is geen Space Mountain maar een Tron-achtbaan. Er is geen geen Main Street maar een Mickey Avenue. En er is een wildwaterrivier die je in geen enkel ander Disneypark ziet.

Het Park ligt 20 kilometer van Shanghai Pudong International Airport en ongeveer 35 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Shanghai. Natuurlijk zijn er genoeg attracties om je de hele dag te vermaken. Vergelijk prijzen voor eten en drinken met het prijsniveau dat wij hier kennen, het zijn zeker geen Aziatische prijzen, maar dat doet de entree natuurlijk al vermoeden. Qua drukte is mijn tip om een wat minder drukke dag te kiezen waarop de Chinezen zelf minder gaan. Wel zo rustig!